perjantai 5. joulukuuta 2014

Brassivieraita, yhteistyötä Ylä-Savon ammattiopiston kanssa ja GoPro -kameran testausta

Brassivieraat

HAMK:n Sanna Ruhalahti piipahti
katsomassa meidän virtuaalipanimoamme ja yleensäkin oluen valmistuksen opetusta osastollamme.

Hänen mukanaan tuli kolme brasilialaista, jotka opiskelevat HAMK:ssa neljän kuukauden ajan VET teachers of the future -ohjelmassa. Ohjelmaa toteuttavat HAMK, TAMK ja Haaga-Helia.

Andre Uebe, Angela Kwiatkowski ja Fabio San olivat hyvin innostuneita virtuaalipanimosta ja kovin ihastelivat saavutuksiamme!

Työelämä tutuksi -hanke

Ylä-Savon ammattiopistolla (Anna-Riitta Koski-Vähälä) on meneillä OPH:n rahoittama hanke "Työelämä tutuksi". Siellä on tarkoitus hyödyntää meidän virtuaalipanimoamme.

Ohessa ote hankehakemuksesta eli "Virtuaalisen oppimisympäristön käyttöönotto työssäoppimisen tukena"
  • Virtuaalipanimo on prosessitekniikan opetukseen luotu SecondLife - oppimisympäristö, jonka toimivuutta Ylä-Savon ammattiopistolle luodun laajennetun työssäoppimisen Olvi-yrityspolun lisäosana kokeillaan hankkeen aikana.
  • Elintarvikealalla kehittämistyössä hyödynnetään Keudan virtuaalipanimon oppimisympäristöä juomien valmistajien (ns. Työvaltainen OLVI yrityspolku) opetuksessa, ohjauksessa ja oppimisessa. Näin opiskelijat ymmärtäisivät paremmin oluen valmistusprosessin ja pystyisivät soveltamaan tietoa työssäoppimisjaksoilla, ja Olvi saa entistä osaavimpia työntekijöitä.
  • Keuda toimii hankkeessa ulkopuolisena asiantuntijapalveluiden tuottajana liittyen virtuaalisen oppimisympäristön käyttöönottoon.

GoPro -kameralla opetusmateriaaliaProsessinhoitajaopiskelijamme tekee opinnäytteen GoPro -kameran käytöstä oluen valmistuksessa.

GoPro -kamerallahan voi kuvata esim. siten, että kiinnittää kameran otsapantaan ja sitten vaan menoksi. Testailin kameraa kotioloissa ja tämmöistä näkyy (lisätty editointiohjelmassa ääni ja tekstitys, 104Mt).

Kamera on ns. karvalakkiversio ja maksoi n. 250€ otsapannan ja muistisirun kanssa. Siinä ei ole wifiyhteyttä puhelimeen, jolloin voisi puhelimen kautta katsoa, mitä kamera kuvaa. Tämä helpottaisi kameran suuntausta. Editointi ajateltiin suorittaa joko Windowsin Movie Makerilla tai iPadissa toimivalla iMoviella, siis mahdollisimman halvalla kustannuksella.

1 kommentti:

  1. Lämmin kiitos koko Keudan prosessitiimille kaikesta mitä saimme oppia, tuntea ja kokea.
    Olette esimerkillisesti kehittäneet simulaatiopedagogiikkaa osastollanne ja olimme kaikki äärettömän onnellisia, että toivotitte meidät tervetulleeksi! Innostus päivän jälkeen on ollut käsinkosketeltavaa ja uskon, että innovaationne leviää Brasialian opetuskenttään!

    Sanna R

    VastaaPoista