maanantai 26. marraskuuta 2012

Kieltenopettajien seminaarissa Keravalla

Tomps, tomps tomps ... askeleet vievät luokkaan 135 Keudan ammattiopistolla. Meneillään on Ammatillisten kieltenopettajien koulutusseminaari Keravalla. Meillä on siellä mahdollista n. parin tunnin ajan esitellä Second Lifen käyttöä kielten opetuksessa.

Minä esittelen, miten liikutaan virtuaalipanimossa, istahdetaan alas ja otetaan lasi kuohuvaa, puetaan työvermeet päälle ja aloitetaan oluenteko panimolaitteistolla. Lisäksi selitän, miten panimotilassa voidaan tehdä tehtäviä hyödyntäen yhteiskirjoittamista (GoogleDocs, Clipboard) tai voidaan tarkastella myös oikean panimon ajosta tehtyä videota.

Sirpa kieltenopettajana esittelee ideoita, miten Second Lifea voidaan käyttää opetuksessa. Katsellaan, miten avatar voi Kielitaiturin alueella mm. harjoitella draaman keinoin kahvilan myyntitilanteita tai pelien avulla suullista kielitaitoa (esityslava, Alias -tyyppinen peli, pullonpyöritys, kuuntelutehtävät jne.).

Eero lukion edustajana esittelee Sotungin lukion Second Life -maailmaa kieltenopettajien kannalta katsottuna. 

Kun kuuntelen Sirpan esittelyä ja kuljetan avatartani, mieleeni tulee, että jospa tekisin Kielitaiturin tehtäviä matkien meidän pubiin
  • olutaiheisen Trivial Pursuit –pelin. Aihealueina voisi olla oluen historia, tekniikka, laitteisto, ajo-olosuhteet tms.
  • olutaiheisen pelin, jossa kilpailija joutuu selittämään ammattisanoja kuten mäski, pintahiivaolut, whirlpool jne.
Mutta kuinka ne tehdään Second Lifeen? Kyllähän kysymyksiä keksii, mutta se tekninen toteutus …
SL -linkit
Kielitaituri

Sotungin Dolphin Bay Hotelin ala-aulassa oleva englannin polun alkupiste ja lehtihylly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti